Μείγμα για Ντόνατς με προσθήκη νερού και μαγιάς.
ΥΛΙΚΑ | ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ |
Donuts Mix | 1000 |
Νερό | 400 |
Μαγιά νωπή | 30 |
Βήμα 1ο
Ζυμώνουμε 3΄ στο αργό και 8 – 10΄ στο γρήγορο (θερμοκρ. 28 – 30°C).
Βήμα 2ο
Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15΄στο ζυμωτήριο.
Βήμα 3ο
Ζυμώνουμε για ακόμα 2΄στο αργό.
Βήμα 4ο
Παίρνουμε τη ζύμη και την κάνουμε μπάλα στον μπάγκο, την ξεκουράζουμε για περίπου 20 – 30΄.
Βήμα 5ο
Ανοίγουμε στη σφολιατομηχανή περίπου στο ύψος 0,5 – 0,8 εκατοστά και κόβουμε σε κουπάτ.
Βήμα 6ο
Στοφάρουμε στους 40°C για περίπου 45΄, με 60% υγρασία.
Βήμα 7ο
Ξεκουράζουμε για 5΄τα ντόνατς έξω από τη στόφα για δημιουργία κρούστας.
Βήμα 8ο
Τηγανίζουμε στους 175°C σε φοινικέλαιο 38άρι για 1΄ και 20΄΄ανα μεριά.
Στην περίπτωση που βγάλουμε το προϊόν από τη στόφα και δεν έχει κάνει κρούστα το αφήνουμε 5΄έξω ώστε να διαμορφωθεί
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ | ΑΝΑ 100γρ |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kj/kcal) | 394,7/94,3 |
ΛΙΠΑΡΑ (g) | 4,3 |
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (g) | 8,5 |
ΣΑΚΧΑΡΑ (g) | |
ΕΔΩΔΙΜΕΣ ΙΝΕΣ | |
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ (g) | 5,2 |
Na (g) | 0,4 |