Συμπύκνωμα για ντόνατς με προσθήκη αλεύρου Τ55, νερού και μαγιάς. Τελικό προϊόν με κρούστα.
ΥΛΙΚΑ | ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ |
Flourito D33 | 333 |
Αλεύρι Τ55 | 667 |
Νερό( 10°C ) | 400 |
Μαγιά νωπή | 40 |
Βήμα 1ο
Ζυμώνουμε 3΄ στο αργό και 10΄ στο γρήγορο.
Βήμα 2ο
Παίρνουμε τη ζύμη και την κάνουμε μπάλα στον πάγκο και την ξεκουράζουμε για περίπου 20΄ (όσο χρειάζεται για να αφρατέψει).
Βήμα 3ο
Ανοίγουμε στη σφολιατομηχανή περίπου στο ύψος ένα εκατοστό και κόβουμε με κουπάτ.
Βήμα 4ο
Στοφάρουμε στους 40° C με 65% υγρασία για περίπου 45΄.
Βήμα 5ο
Αφήνουμε 10΄έξω το προϊόν για να κάνει κρούστα.
Βήμα 6ο
Τηγανίζουμε στους 175° C σε φοινικέλαιο 38άρι για 1΄ και 30΄΄ ανά μεριά.