Μείγμα για ζυμή Κουρού, με χρήση μαγειρικού λίπους και νερού. Εξαιρετική γεύση και τραγανή υφή.
ΥΛΙΚΑ | ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ |
KOUROU MIX | 1000 |
ΜΑΓΕΙΡΙΚΟ ΛΙΠΟΣ | 400 |
ΝΕΡΟ | 225 |
ΒΟΥΤΥΡΟ ΖΩΙΚΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ) | 60 |
Βήμα 1ο
Τοποθετούμε τα υλικά, εκτός από το νερό, στο ζυμωτήριο και ρίχνοντας σταδιακά το νερό ζυμώνουμε 5’ στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας.
Βήμα 2ο
Προαιρετικά: ξεκουράζουμε τη ζύμη για 1 ώρα στο πάγκο μας σκεπασμένη με μεμβράνη.
Βήμα 3ο
Μορφοποιούμε την κουρού προσθέτοντας τη γέμιση της αρεσκείας μας.
Βήμα 4ο
Ψήνουμε ανάλογα το φούρνο μας (στους 180°C για 25’ – 30’ ).
Σημείωση:
Αφού πλάσουμε τη ζύμη μας μπορούμε να την τοποθετήσουμε στο ψυγείο και να την χρησιμοποιήσουμε την επόμενη μέρα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ | ΑΝΑ 100γρ |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kj/kcal) | 1487,1/355,2 |
ΛΙΠΑΡΑ (g) | 1 |
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (g) | 71,305 |
ΣΑΚΧΑΡΑ (g) | 3,003 |
ΕΔΩΔΙΜΕΣ ΙΝΕΣ | 2,286 |
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ (g) | 12,274 |
Na (g) | 2,231 |