Συμπύκνωμα για Πολύσπορο Ψωμί ολικής άλεσης με χρήση αλεύρου Τ70 Δυνατό Καφέ απόχρωσης.
ΥΛΙΚΑ | Γραμμαρια |
Grain seed 30 | 300 |
Αλεύρι Τ70 | 700 |
Νερό | 560 |
Μαγιά Νωπή | 30 |
Βήμα 1ο
Ζυμώνουμε τα υλικά (αλεύρι, GRAIN SEED 30, νερό, μαγιά) για 4΄ στο αργό και 8΄ στο γρήγορο.
Βήμα 2ο
Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 20΄ και τοποθετούμε στη στόφα για 1 ώρα στους 36°C και υγρασία 60%.
Βήμα 3ο
Ψήνουμε σε ταμπανωτό φούρνο για 50΄ στους 220-240°C (ανάλογα το φούρνο) ψεκάζοντας με ατμό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥΣΠΟΡΗ ΜΠΑΓΚΕΤΑ ΟΛΙΚΗΣ:
- Ζυμώνουμε τα υλικά (αλεύρι, GRAIN SEED 30, νερό, μαγιά) για 4΄ στο αργό και 11΄ στο γρήγορο.
- Ξεκουράζουμε το ζυμάρι όλο μαζί για 20’ σκεπασμένο.
- Κόβουμε σε τεμάχια των 140 γραμμ., τα πλάθουμε σε σχήμα μπαγκέτας και τα τοποθετούμε σε φόρμα με τρύπες.
- Αλείφουμε τις μπαγκέτες με λίγο νερό και σπόρους.
- Τοποθετούμε στη στόφα για 30’ στους 36°C και υγρασία 60%.
- Χαράζουμε τις μπαγκέτες με το ξυράφι βαθιά (3 διαγώνιες γραμμές) και τοποθετούμε ξανά στη στόφα για άλλα 10’.
- Αφήνουμε τις μπαγκέτες να ξεκουραστούν για 15 λεπτά εκτός στόφας.
- Ψήνουμε για 25΄ στους 190°C ψεκάζοντας με ατμό τα πρώτα 3 δευτερόλεπτα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ | ΑΝΑ 100γρ |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kj/kcal) | 1439,42/343,8 |
ΛΙΠΑΡΑ (g) | 16,458 |
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (g) | 40,059 |
ΣΑΚΧΑΡΑ (g) | 2,2881 |
ΕΔΩΔΙΜΕΣ ΙΝΕΣ | 10,521 |
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ (g) | 20,673 |
Na (g) | 3,626 |