Συμπύκνωμα για τσουρέκι. Προσδίδει όγκο και εκτεταμένη διάρκεια ζωής. Τελικό προϊόν που διατηρεί τη φρεσκάδα και τη μαλακότητά του, αφράτο με ‘κόρδες’ στο εσωτερικό του. Δεν περιέχει συντηρητικά ούτε αρώματα. Με χρήση αλεύρου Τ55. Διατίθεται και σε Συμπύκνωμα με αρώματα.
ΥΛΙΚΑ | Κιλα |
WING TS 33 | 25 |
ΑΛΕΥΡΙ Τ70 ή Τ.55 | 50 |
Μαγιά νωπή | 6 |
ΝΕΡΟ * | 24 |
* 14 κιλά νερό βρύσης + 10 κιλά πάγο ) ή αντικαθιστούμε αν θέλουμε μέρος του νερού με γάλα νωπό.
Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε 2,5 κιλά βούτυρο γάλακτος.
Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε 5% αυγό φρέσκο αντί νερού (1,2 κιλά).
Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε 30% γάλα νωπό αντί νερού ( 7,2 κιλά).
Στην περίπτωση που το θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε (2-4%) ζάχαρη ή σιρόπι γλυκόζης (δηλαδή 23 κιλά νερό 3 κιλά ζάχαρη).
Βήμα 1ο
Τοποθετούμε τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε 3΄ στο αργό και 15-20΄ στο γρήγορο ανάλογα το ζυμωτήριο.
Στην περίπτωση που θέλουμε το τσουρέκι μας να έχει περισσότερες ‘κόρδες’ ίνες, μετά την ολοκλήρωση του ζυμώματος στο γρήγορο ξεκουράζουμε τη ζύμη για 3΄ και ζυμώνουμε για 1΄ ακόμα.
Βήμα 2ο
Τοποθετούμε τη ζύμη στη στόφα για 50΄ έως 1 ώρα (με υγρασία 80% και θερμοκρασία 38°C ).
Βήμα 3ο
Ψήνουμε ανάλογα το φούρνο μας (στους 160°C για 30΄).
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ | ΑΝΑ 100γρ |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kj/kcal) | 1805,72/431,29 |
ΛΙΠΑΡΑ (g) | 17,271 |
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (g) | 68,181 |
ΣΑΚΧΑΡΑ (g) | 46,003 |
ΕΔΩΔΙΜΕΣ ΙΝΕΣ | 0,023 |
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ (g) | 18,397 |
Na (g) | 0,352 |