ΥΛΙΚΑ | ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ |
MELOMAKARONO MIX | 1000 |
ΗΛΙΕΛΑΙΟ | 330 |
ΝΕΡΟ | 170 |
ΚΟΝΙΑΚ | 15 |
ΥΛΙΚΑ Για το σιρόπι | ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ |
ΝΕΡΟ | 500 |
ΖΑΧΑΡΗ | 750 |
ΓΛΥΚΟΖΗ | 200 |
ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ | |
ΞΥΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ | 2 ΤΕΜΑΧΙΑ |
ΜΕΛΙ (προαιρετικά) | 100 |
Βήμα 1ο
Τοποθετούμε το ηλιέλαιο, το νερό και το κονιάκ στο ζυμωτήριο, προσθέτουμε και το μίγμα.
Βήμα 2ο
Aνακατεύουμε σε αργή ταχύτητα μέχρι η ζύμη μας να είναι λαδερή και απαλή.
Βήμα 3ο
Μορφοποιούμε τα μελομακάρονα μας στο σχήμα που θέλουμε.
Βήμα 4ο
Ψήνουμε σε ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30΄(ανάλογα το φούρνο)
Για το σιρόπι:
Βράζουμε 500γρ νερό / 750γρ ζάχαρη / 200γρ γλυκόζη / χυμό πορτοκαλιού /
2 ξυλάκια κανέλας ( αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε 100 γρ. μέλι μόλις αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία).
Βήμα 5ο
Σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα, αλείφουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.