Συμπύκνωμα για Ντόνατς φούρνου και τηγανιού με προσθήκη αλεύρου Τ55 , νερού και μαγιάς. Προσδίδει απαλή και βελούδινη υφή, μεγάλη διόγκωση, διάρκεια ζωής στο προϊόν.
ΥΛΙΚΑ | ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ |
Bakenuts 50 | 500 |
Αλεύρι Τ55 | 500 |
Νερό ( θερμοκρασία 10° C ) | 370 |
Μαγιά νωπή | 40-50 |
Βήμα 1ο
Τοποθετούμε τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε 3΄στο αργό και 7΄ στο γρήγορο.
Βήμα 2ο
Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20΄ σκεπασμένη με μία μεμβράνη.
Βήμα 3ο
Ανοίγουμε φύλλο περίπου στο 1 εκατοστό και στη συνέχεια κόβουμε με κουπάτ.
Βήμα 4ο
Στοφάρουμε στους 35° C με 65% υγρασία για περίπου 50΄.
Βήμα 5ο
Ψήνουμε στους 200° C με αέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά για περίπου 7΄.
Βήμα 6ο
Αλείφουμε τα ντόνατς με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
ΥΛΙΚΑ | ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ |
Bakenuts 50 | 500 |
Αλεύρι Τ55 | 500 |
Νερό ( θερμοκρασία 10° C ) | 400 |
Μαγιά νωπή | 40 |
Βήμα 1ο
Τοποθετούμε τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε 3΄στο αργό και 7΄ στο γρήγορο.
Βήμα 2ο
Παίρνουμε τη ζύμη και την κάνουμε μπάλα στον πάγκο και την ξεκουράζουμε για περίπου 20΄ (όσο χρειάζεται για να αφρατέψει).
Βήμα 3ο
Ανοίγουμε στη σφολιατομηχανή περίπου στο ύψος 7 χιλιοστών και κόβουμε με κουπάτ.
Βήμα 4ο
Στοφάρουμε στους 40° C με 65% υγρασία για περίπου 45΄.
Βήμα 5ο
Αφήνουμε 10΄έξω το προϊόν για να κάνει κρούστα.
Βήμα 6ο
Τηγανίζουμε στους 175° C σε φοινικέλαιο 38άρι για 1΄ και 30΄΄ ανά μεριά.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ | ΑΝΑ 100γρ |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kj/kcal) | 1636,38/390,89 |
ΛΙΠΑΡΑ (g) | 8,6221 |
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (g) | 65,14525 |
ΣΑΚΧΑΡΑ (g) | 24,95465 |
ΕΔΩΔΙΜΕΣ ΙΝΕΣ | 1,35225 |
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ (g) | 12,697 |
Na (g) | 2,003512 |