Συμπύκνωμα αρτοποιίας για πίτσα, πεϊνιρλί. Για αφράτη ζύμη με ιδιότητες όπως απαλότητα, ευπλαστότητα. Ενισχύει τη βάση του αλεύρου. Κατάλληλο για κατεψυγμένα προϊόντα.
ΥΛΙΚΑ | ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ |
VELVET 10 | 100 |
Αλεύρι Τ.70 Δυνατό | 900 |
Νωπή Μαγιά | 25-40 |
Νερό (10°C) | 550-600 |
*40γρμ Μαγιά Νωπή το χειμώνα ή 25 γρμ Μαγιά Νωπή το καλοκαίρι
*600γρμ Νερό για ζύμωμα στο χέρι ή 550 γρμ για αυτόματη παραγωγή
Οδηγίες παρασκευής ( όχι κατάψυξη ):
Ζυμώνουμε τα υλικά για 3΄ στο αργό και 9΄ στο γρήγορο.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Όταν τελειώσει το ζύμωμα, το ζυμάρι πρέπει να έχει θερμοκρασία 30°C.
Οδηγίες παρασκευής (κατάψυξη ):
Βήμα 1ο
Ζυμώνουμε τα υλικά μαζί εκτός της μαγιάς για 3 λεπτά στο αργό και 9 λεπτά στο γρήγορο. Στα 2 λεπτά πριν τελειώσει το ζύμωμα προσθέτουμε μαγιά. ( H μέγιστη θερμοκρασία της ζύμης πρέπει να είναι 16° C).
Οδηγίες παρασκευής (κατάψυξη ):
Βήμα 2ο
Χωρίς να ξεκουράσουμε τη ζύμη διακρατώντας τη θερμοκρασία πάντα χαμηλότερα από 16° C.
Οδηγίες παρασκευής (κατάψυξη ):
Βήμα 3ο
Καταψύχουμε σε shock freezer για 15 ~ 30 λεπτά και συντηρούμε το προϊόν σε θερμοκρασία κατάψυξης (-18° C έως -22° C).
- Για βαθιά κατάψυξη βάζουμε διπλή ποσότητα μαγιάς
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ | ΑΝΑ 100γρ |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kj/kcal) | 1138,66/271,96 |
ΛΙΠΑΡΑ (g) | 1,064 |
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (g) | 42,562 |
ΣΑΚΧΑΡΑ (g) | 12,753 |
ΕΔΩΔΙΜΕΣ ΙΝΕΣ | 0,81 |
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ (g) | 20,74 |
Na (g) | 8,008 |