Μείγμα για πίτσα, πεϊνιρλί. Προσδίδει απαλότητα, ευπλαστότητα, μεγάλη διόγκωση.
ΥΛΙΚΑ | ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ |
VELVET MIX | 1000 |
Νερό(~20°C) | 550-570 |
Μαγιά Νωπή | 25 |
Βήμα 1ο
Ζυμώνουμε τα υλικά για 8 – 10΄. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 10΄.
Βήμα 2ο
Διαμορφώνουμε τη ζύμη μας σε ταψί προσθέτοντας τα υλικά της προτίμησής μας (π.χ. σάλτσα ντομάτας, μπέικον, τυρί), τρυπάμε με ΄σκαντζόχοιρο΄ τη ζύμη ή με πιρούνι.
Βήμα 3ο
Ξεκουράζουμε για 30 – 40΄ με σκεπασμένη μεμβράνη.
Βήμα 4ο
Ψήνουμε στους 220°C για 12 – 14΄ ανάλογα το φούρνο.
Εκτέλεση για ζύμη πεϊνιρλί
Ακολουθούμε τα παραπάνω 1 έως 4 βήματα.
Βήμα 5ο
Πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ή αλείφουμε με αυγό.
Βήμα 6ο
Ψήνουμε στους 220°C για 12 – 14΄ ανάλογα το φούρνο.