Συμπύκνωμα για Μπαγκέτα με προσθήκη αλεύρου Τ70. Ως τελικό προϊόν δημιουργεί μπαγκέτα τραγανή εξωτερικά και αφράτη εσωτερικά.
ΥΛΙΚΑ | ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ |
BAQUETTE 10 | 100 |
Aλεύρι Τ 70 | 900 |
Νερό | 600 |
Μαγιά Νωπή | 20 |
Ηλιέλαιο | 30 |
Βήμα 1ο
Ζυμώνουμε τα υλικά (αλεύρι, BAQUETTE 10, μαγιά, νερό) για 2΄ στο αργό και 7΄ στο γρήγορο. Στο 5ο λεπτό ρίχνουμε και το ηλιέλαιο.
Βήμα 2ο
Κόβουμε σε τεμάχια των 140 γραμμ. και τα πλάθουμε σε ωοειδές σχήμα.
Βήμα 3ο
Ξεκουράζουμε για 20′ σκεπασμένα.
Βήμα 4ο
Πλάθουμε σε σχήμα μπαγκέτας και τα τοποθετούμε σε φόρμα με τρύπες.
Βήμα 5ο
Τοποθετούμε στη στόφα για 40′ στους 35°C και υγρασία 55-60%.
Βήμα 6ο
Χαράζουμε τις μπαγκέτες με το ξυράφι βαθιά (3 διαγώνιες γραμμές) και τοποθετούμε ξανά στη στόφα για άλλα 10′.
Βήμα 7ο
Αφήνουμε τις μπαγκέτες να ξεκουραστούν για 8-10 λεπτά εκτός στόφας.
Βήμα 8ο
Ψήνουμε για 20′-25′ στους 190°C ψεκάζοντας με ατμό τα πρώτα 3 δευτερόλεπτα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ | ΑΝΑ 100γρ |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kj/kcal) | 1235,23/295,1 |
ΛΙΠΑΡΑ (g) | 1,27 |
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (g) | 42,23 |
ΣΑΚΧΑΡΑ (g) | 0,116 |
ΕΔΩΔΙΜΕΣ ΙΝΕΣ | 1,16 |
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ (g) | 32,01 |
Na (g) | 0,9305 |