Μείγμα για Κέικ με προσθήκη νερού και λαδιού. Δίνει τελικό προϊόν με καλή διόγκωση, ωραία γεύση, μεγάλη διάρκεια ζωής και υπόγευση αμυγδάλου. Ιδανικό για κουλουράκια, βασιλόπιτα,σάμαλι,ραβανί, μηλόπιτα, πορτοκαλόπιτα, καρυδόπιτα.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗ 1η | ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ |
DIAMOND CAKE | 1000 |
Νερό | 400 |
Σπορέλαιο | 350 |
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗ 2η | ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ |
DIAMOND CAKE | 1000 |
Νερό | 400 |
Σπορέλαιο | 200 |
Μαργαρίνη | 150 |
Βήμα 1ο
Ζυμώνουμε για 5΄ σε μέση ταχύτητα στο φτερό.
Βήμα 2ο
Ψήνουμε στους 170-180°C για 50΄(ανάλογα το μέγεθος του κέικ).
ΓΙΑ CUPCAKES
Ψήνουμε στους 200°C περίπου 15΄ανάλογα το φούρνο.
ΥΛΙΚΑ | ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ |
DIAMOND CAKE | 1000 |
Νερό | 450 |
Ηλιέλαιο | 200 |
Μαργαρίνη ζαχ/κης ή Βούτυρο 82% | 150 |
Καρύδι | 200 |
Μοσχακάρυδο | 2 |
Κανέλλα (προαιρετικά) | 2 |
Ξύσμα πορτοκάλι |
Η μαργαρίνη ή το βούτυρο πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 1ο
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το ηλιέλαιο και τη μαργαρίνη ή το βούτυρο και τα αναμιγνύουμε.
Βήμα 2ο
Προσθέτουμε στον κάδο και το μείγμα.
Βήμα 3ο
Χτυπάμε για 1’ στο αργό και 4’ στην μεσαία ταχύτητα.
Βήμα 4ο
Προς το τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε το καρύδι, το ξύσμα πορτοκάλι και προαιρετικά το μοσχοκάρυδο και την κανέλλα
Βήμα 5ο
Ψήνουμε στους 175-180 °C (όσον αφορά τον χρόνο ψησίματος, αυτός διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο και τον όγκο της ζύμης).
Σημείωση:
Αφού ξεφουρνίσουμε την βασιλόπιτα, και εφόσον έχει κρυώσει, την ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας την, ώστε να έχουμε λεία επιφάνεια για την διακόσμηση.
ΥΛΙΚΑ | ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ |
DIAMOND CAKE | 1000 |
Νερό | 420 |
Ηλιέλαιο | 350 |
Καρύδι | 300 |
Κακάο | 20 |
Κανέλλα | 3 |
Γαρύφαλλο | 1 |
Βήμα 1ο
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ.
Βήμα 2ο
Ανακατεύουμε 1΄στην αργή και 4΄ στη μεσαία ταχύτητα.
Βήμα 3ο
Ψήνουμε στους 175 °C για περίπου 50΄ανάλογα το φούρνο.
ΥΛΙΚΑ | ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ |
DIAMOND CAKE | 1000 |
Αλεύρι μαλακό | 500 |
Μαργαρίνη μαλακή | 370 |
Πορτοκαλάδα | 200 |
Λάδι | 100 |
Βήμα 1ο
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 5΄ σε μέση ταχύτητα στο φτερό.
Βήμα 2ο
Μορφοποιούμε τα κουλουράκια μας στο ταψί.
Βήμα 3ο
Αλείφουμε με ασπράδι αυγού.
Βήμα 4ο
Ψήνουμε στους 170°C για 12-15΄.
ΥΛΙΚΑ | ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ |
DIAMOND CAKE | 1000 |
Σπορέλαιο | 400 |
Νερό | 400 |
Κανέλα | 5 |
Μήλο σε κυβάκια |
Βήμα 1ο
Βάζουμε τα υγρά στον κάδο, προσθέτουμε το μείγμα και την κανέλα.
Βήμα 2ο
Ζυμώνουμε για 1΄στο αργό και 4΄στο γρήγορο.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε τα κυβάκια μήλου στο μείγμα ζύμης.
Βήμα 4ο
Για περισσότερη γυαλάδα, αφού ξεφουρνίσουμε την μηλόπιτα, την αλείφουμε με διάφανο γλάσο ζαχαροπλαστικής.
ΥΛΙΚΑ | ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ |
DIAMOND CAKE | 1000 |
Σιμιγδάλι ψιλό | 100 |
Νερό | 250 |
Ηλιέλαιο | 400 |
Χυμός πορτοκάλι | 150 |
Γιαούρτι | 150 |
Ξύσμα πορτοκάλι |
Για το σιρόπι | ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ |
Νερό | 500 |
Ζάχαρη | 750 |
Γλυκόζη | 100 |
Ξυλάκια κανέλας | |
Ξύσμα πορτοκάλι | |
Φλούδα πορτοκάλι |
Βήμα 1ο
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ηλιέλαιο, το νερό και τον χυμό πορτοκάλι.
Βήμα 2ο
Προσθέτουμε το μείγμα.
Βήμα 3ο
Ζυμώνουμε 4΄στη μεσαία ταχύτητα.
Βήμα 4ο
Αφού έχουμε ζυμώσει, ρίχνουμε το γιαούρτι και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας ελαφρά με την σπάτουλα.
Βήμα 5ο
Ψήνουμε στους 170°C για 40-45’.
Για το σιρόπι:
- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, μόλις πάρει βρασμό το αφήνουμε για 3-5΄.
- Σιροπιάζουμε ζεστή την πορτοκαλόπιτα με κρύο σιρόπι.
ΥΛΙΚΑ | ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ |
DIAMOND CAKE | 1000 |
Νερό | 375 |
Ηλιέλαιο | 375 |
Σιμιγδάλι ψιλό | 200 |
Γιαούρτι αγελάδος | 250 |
Μαστίχα | 3 |
Βανίλια | 2 |
Λεμόνι Ξύσμα |
Για το σιρόπι | ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ |
Νερό | 500 |
Ζάχαρη | 750 |
Γλυκόζη | 100 |
Λεμόνι Φλούδα |
Βήμα 1ο
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ηλιέλαιο και το νερό, ανακατεύουμε για μισό λεπτό.
Βήμα 2ο
Προσθέτουμε το μείγμα και ζυμώνουμε για 3΄.
Βήμα 3ο
Στο τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το γιαούρτι έτσι ώστε να ανακατευτούν ομοιόμορφα στο υπόλοιπο μείγμα.
Βήμα 4ο
Αναμονή της ζύμης σάμαλι για 20’ (προαιρετικά).
Βήμα 5ο
Ψήνουμε στους 160°C για 45′.
Για το σιρόπι:
- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, μόλις πάρει βρασμό το αφήνουμε για 3-5΄.
- Σιροπιάζουμε ζεστό το σάμαλι με κρύο σιρόπι, ρίχνοντάς το σταδιακά.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ | ΑΝΑ 100γρ |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kj/kcal) | 1572,31/375,54 |
ΛΙΠΑΡΑ (g) | 3,359 |
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (g) | 78,564 |
ΣΑΚΧΑΡΑ (g) | 41,903 |
ΕΔΩΔΙΜΕΣ ΙΝΕΣ | 1,089 |
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ (g) | 8,883 |
Na (g) | 0,7606 |
Για το σιρόπι | ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ |
Νερό | 500 |
Ζάχαρη | 750 |
Γλυκόζη | 100 |
Λεμόνι Φλούδα |