Μείγμα για κρόνατς με την προσθήκη μαγιάς και νερού. Τραγανό εξωτερικά με φυλλοποίηση χωρίς να απορροφά Λάδι. Δεν περιέχει συντηρητικά.
ΥΛΙΚΑ | Γραμμαρια |
CR MIX | 1000 |
Μαγιά νωπή | 50 |
ΝΕΡΟ(θερμοκρασία 10°C ) | 460 |
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑΡΙΣΜΑΤΑ
• Μαργαρίνη 300 γραμμ.
Βήμα 1ο
Ζυμώνουμε 3 λεπτά στο αργό και 8 λεπτά στο γρήγορο.
Βήμα 2ο
Ξεκουράζουμε τη ζύμη 10 λεπτά.
Βήμα 3ο
Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 4ο
Ανοίγουμε στη σφολιατομηχανή και κάνουμε 3 διπλώματα σφολιάτας με μαργαρίνη ημίσκληρη ( για κρουασάν ).
Βήμα 5ο
Σε κάθε δίπλωμα τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο ή κατάψυξη για 15 λεπτά.
Βήμα 6ο
Στο τελευταίο άνοιγμα αφήνουμε στο ψυγείο ή κατάψυξη τη ζύμη για 2 ώρες ή στην κατάψυξη για μισή ώρα.
Βήμα 7ο
Ανοίγουμε το φύλλο, ψεκάζουμε το μισό μέρος με νερό και διπλώνουμε στη μέση το φύλλο. Κόβουμε με κουπατ.
Βήμα 8ο
Στοφάρουμε για 45 λεπτά ( όχι με πολύ υψηλή υγρασία ).
Βήμα 9ο
Τηγανίζουμε στους 160 – 180°C σε φοινικέλαιο για περίπου 1λεπτό και 15 δευτερόλεπτα ανα μεριά.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ | ΑΝΑ 100γρ |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kj/kcal) | 1613,74/385,43 |
ΛΙΠΑΡΑ (g) | 6,85312 |
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (g) | 64,6762 |
ΣΑΚΧΑΡΑ (g) | 5,20088 |
ΕΔΩΔΙΜΕΣ ΙΝΕΣ | 2,0088 |
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ (g) | 13,7795 |
Na (g) | 1,9628 |